VOOR DEZE ZOMER

GROENTESNACKS

Ingrediënten
voor 4 personen
12 Chili Cheese Nuggets
16 kleine tortilla’s
2 avocado’s, in blokjes
1 mango, in blokjes
van 5x5 mm
1 rode paprika,
in blokjes van 5x5 mm
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
en fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 tomaat, in blokjes
van 5x5 mm
400 g kidneybonen
150 g geraspte wortel
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze
❶ Prak de avocado met een vork en voeg hier de rode chilipeper en sjalot aan toe. Meng het geheel tot een guacamole en breng op smaak met zout en peper.
❷ Meng in een andere kom de mango, rode paprika, tomaat, kidneybonen en geraspte wortel.
❸ Verhit een heel klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tortilla’s aan weerszijden krokant. Voeg om de twee tortilla’s een klein beetje zonnebloemolie toe aan de pan en herhaal deze stap totdat alle tortilla’s knapperig zijn gebakken in de pan.
❹ Leg een tortilla op een bord, bestrijk met een eetlepel guacamole en verdeel hier een eetlepel rauwkost over. Leg een tweede tortilla op de rauwkost en herhaal deze stap voor alle borden totdat je 4 tortilla’s per bord hebt gestapeld. Eindig met een guacamole-rauwkostlaag.
❺ Bereid ondertussen de Chili Cheese Nuggets 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 4 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de nuggets 3 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❻ Verdeel per tortillataart drie Chili Cheese Nuggets over de bovenste laag en serveer direct.

Dit gerecht is een feestje! Verras uw gasten met deze goedgevulde tortillataart met guacamole en een frisse salade van mango, paprika, tomaat, kidneybonen en wortel. Top af met romige, pittige Chili Cheese Nuggets!

VEGA

Crispy tortillataart met guacamole en frisse rauwkostsalade

Ingrediënten
voor 4 personen
½ verpakking (500 g)
Garlic Breaded Mushrooms
1 bosui, in dunne ringen
2 cm gember, schil verwijderd en geraspt
2 el pittige gochujang saus
2 tl sesamolie
2 tl sojasaus
2 tl agavesiroop
2 tl maïzena
1 tl sesamzaadjes
¼ tl knoflookpoeder

Bereidingswijze
❶ Meng de gochujang saus met de sesamolie, agavesiroop, sojasaus, gember en knoflookpoeder in een steelpan en roer goed door. Verwarm het mengsel op lage temperatuur en roer de maïzena door de saus, laat deze kort indikken terwijl je in de saus blijft roeren.
❷ Bereid de Garlic Breaded Mushrooms 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 10 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de Garlic Breaded Mushrooms 4 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❸ Bestrijk de Garlic Breaded Mushrooms direct nadat ze gebakken zijn met de pittige saus.
❹ Verdeel de gemarineerde Garlic Breaded Mushrooms over een bord en garneer met sesamzaadjes en bosui. Serveer direct.

Deze sticky fried mushrooms zijn ideaal als streetfood gerecht op de menukaart. Het zijn Garlic Breaded Mushrooms gemarineerd in een pittige saus van gochujang en sojasaus. Dit gerecht gaat perfect samen met een fris yoghurtsausje!

VEGAN

Koreaanse sticky fried mushrooms

Ingrediënten
voor 4 personen
1 limoen, sap en rasp
1 verpakking (500 g)
Zoete Aardappel Friet
1 rode ui, in dunne ringen
1 jalapeño, in dunne plakjes
1 avocado, in blokjes
400 g zwarte bonen
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
150 g mais
15 g verse koriander, grofgesneden
7 el mayonaise

Bereidingswijze
❶ Doe de mayonaise met de helft van de koriander en het sap en de rasp van de limoen in een kom en blend met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot een gladde mayonaise.
❷ Bereid ondertussen de Zoete Aardappel Friet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C (hussel halverwege door elkaar), 3 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de zoete aardappelfriet 2 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❸ Verdeel de Zoete Aardappel Friet over een groot bord of vier kleinere borden en verdeel hier vervolgens de rode ui, jalapeño, avocado, zwarte bonen, cherrytomaatjes en mais over.
❹ Garneer met de limoen-koriandermayonaise en de overgebleven verse koriander. Serveer direct.

Een verrassende twist op de klassieke nachoschotel! Een goedgevuld bord met krokante Zoete Aardappel Friet, kidneybonen, mais, cherrytomaatjes en jalapeño voor wat pit. Serveer met een heerlijk frisse limoen-koriandermayonaise!

VEGA

Zoete aardappelfriet
met nachotoppings

Ingrediënten
voor 4 personen
12 Broccoli Cheese Nuggets
500 g aardappel, geschild
en in stukjes
500 g wortel, geschild
en in plakjes
400 ml kokosmelk
300 g rijst
3 tomaten, in grove stukken
1 rode paprika,
in grove blokjes
1 witte ui, in halve ringen
3 cm gember, geschild
en geraspt
15 g verse koriander
2 tl garam masala
2 tl currypoeder
1 tl kurkuma
zonnebloemolie

Bereidingswijze
❶ Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur. Fruit de ui totdat deze glazig begint te worden, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de aardappels en wortels toe en roerbak 3 minuten mee.
❷ Voeg vervolgens de gember, garam masala kruiden, currypoeder en kurkuma toe aan de pan en roerbak nog 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en tomaten toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen op middelhoge temperatuur.
❸ Voeg de paprika toe aan de pan en laat dit nog 5 minuten pruttelen op lage temperatuur.
❹ Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
❺ Bereid de Broccoli Cheese Nuggets in 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 7 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de nuggets 2-3 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❻ Verdeel de rijst met de curry en de Broccoli Cheese Nuggets over de borden en garneer met verse koriander.

Deze romige gele curry is een kleurrijk en smaakvol vegetarisch gerecht. Aardappel, wortel, tomaat en paprika in een romige curry van kokosmelk en kruiden. Dankzij de Broccoli Cheese Nuggets is het een heerlijke vega variant op de klassieke kip katsu curry.

VEGA

Katsu curry met
broccoli-kaasnuggets

Ingrediënten
Paprika-fetadip met Chili Cheese Nuggets
12 Chili Cheese Nuggets
310 g (180 g uitgelekt) geroosterde paprika
150 g feta
1 tl paprikapoeder
zout en peper

Zure room kruidendip 
met Natural Battered 
Onion Rings
12 Natural Battered
Onion Rings
125 g zure room
5 g gedroogde dille
5 g gedroogde peterselie
1 citroen, het sap
2 tl extra vierge olijfolie
zout en peper

Doperwten-muntdip met Broccoli Cheese Nuggets
12 Broccoli Cheese Nuggets
150 g doperwten
15 g munt
1 citroen, sap en rasp
1 el extra vierge olijfolie
zout en peper

Blauwe kaasdip
met rauwkost

2 pitabroodjes
1 gele paprika, in reepjes
300 g wortel
½ komkommer, in repen
250 g cherrytomaatjes
200 g radijs

Voor de blauwe kaasdip
125 g zure room
85 g blauwe kaas
1 tl gedroogde peterselie
½ tl knoflookpoeder

Yoghurt-koriander-munt dip
100 g Griekse yoghurt
5 g munt, fijngesneden
5 g koriander, fijngesneden
2 tl extra vierge olijfolie
1 tl limoensap
zout en peper

Bereidingswijze
Paprika-fetadip: Doe de uitgelekte geroosterde paprika’s met de feta en het paprikapoeder in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Zure room kruidendip: Doe de zure room met de gedroogde peterselie, gedroogde dille, het citroensap en de extra vierge olijfolie in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doperwten-muntdip: Doe de doperwten met de munt, het sap en de rasp van een citroen en de extra vierge olijfolie in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Blauwe kaasdip: Doe de blauwe kaas met de zure room, het knoflookpoeder en de peterselie in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus.
Yoghurt-munt-koriander dip: Doe de Griekse yoghurt met de fijngesneden munt, fijngesneden koriander, extra vierge olijfolie en het limoensap in een kommetje. Roer goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❻ Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking en snijd ze in punten.
❼ Bereid ondertussen de Chili Cheese Nuggets, Natural Battered Onion Rings en Broccoli Cheese Nuggets volgens de instructies op de verpakking in de oven, Airfryer of frituur.
❽ Serveer de snacks, rauwkost en pitabroodjes met de dipsausjes op een mooie schaal en serveer direct.

Deze goedgevulde borrelplank is perfect voor een zonnige borrel op het terras! Met 5 verschillende dips, rauwkost en Chili Cheese Nuggets, Natural Battered Onion Rings en Broccoli Cheese Nuggets zullen uw gasten optimaal genieten van een welverdiende weekendborrel. Natuurlijk ook geschikt voor take away!

VEGA

Zomerse borrelplank
met dipsauzen en snacks

VOOR DEZE ZOMER

GROENTESNACKS

Bereidingswijze
❶ Prak de avocado met een vork en voeg hier de rode chilipeper en sjalot aan toe. Meng het geheel tot een guacamole en breng op smaak met zout en peper.
❷ Meng in een andere kom de mango, rode paprika, tomaat, kidneybonen en geraspte wortel.
❸ Verhit een heel klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tortilla’s aan weerszijden krokant. Voeg om de twee tortilla’s een klein beetje zonnebloemolie toe aan de pan en herhaal deze stap totdat alle tortilla’s knapperig zijn gebakken in de pan.
❹ Leg een tortilla op een bord, bestrijk met een eetlepel guacamole en verdeel hier een eetlepel rauwkost over. Leg een tweede tortilla op de rauwkost en herhaal deze stap voor alle borden totdat je 4 tortilla’s per bord hebt gestapeld. Eindig met een guacamole-rauwkostlaag.
❺ Bereid ondertussen de Chili Cheese Nuggets 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 4 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de nuggets 3 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❻ Verdeel per tortillataart drie Chili Cheese Nuggets over de bovenste laag en serveer direct.

Ingrediënten
voor 4 personen
12 Chili Cheese Nuggets
16 kleine tortilla’s
2 avocado’s, in blokjes
1 mango, in blokjes
van 5x5 mm
1 rode paprika,
in blokjes van 5x5 mm
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
en fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 tomaat, in blokjes
van 5x5 mm
400 g kidneybonen
150 g geraspte wortel
zonnebloemolie
zout en peper

Dit gerecht is een feestje! Verras uw gasten met deze goedgevulde tortillataart met guacamole en een frisse salade van mango, paprika, tomaat, kidneybonen en wortel. Top af met romige, pittige Chili Cheese Nuggets!

VEGA

Crispy tortillataart met guacamole en frisse rauwkostsalade

Bereidingswijze
❶ Meng de gochujang saus met de sesamolie, agavesiroop, sojasaus, gember en knoflookpoeder in een steelpan en roer goed door. Verwarm het mengsel op lage temperatuur en roer de maïzena door de saus, laat deze kort indikken terwijl je in de saus blijft roeren.
❷ Bereid de Garlic Breaded Mushrooms 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 10 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de Garlic Breaded Mushrooms 4 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❸ Bestrijk de Garlic Breaded Mushrooms direct nadat ze gebakken zijn met de pittige saus.
❹ Verdeel de gemarineerde Garlic Breaded Mushrooms over een bord en garneer met sesamzaadjes en bosui. Serveer direct.

Ingrediënten
voor 4 personen
½ verpakking (500 g)
Garlic Breaded Mushrooms
1 bosui, in dunne ringen
2 cm gember, schil verwijderd en geraspt
2 el pittige gochujang saus
2 tl sesamolie
2 tl sojasaus
2 tl agavesiroop
2 tl maïzena
1 tl sesamzaadjes
¼ tl knoflookpoeder

Deze sticky fried mushrooms zijn ideaal als streetfood gerecht op de menukaart. Het zijn Garlic Breaded Mushrooms gemarineerd in een pittige saus van gochujang en sojasaus. Dit gerecht gaat perfect samen met een fris yoghurtsausje!

VEGAN

Koreaanse sticky fried mushrooms

Bereidingswijze
❶ Doe de mayonaise met de helft van de koriander en het sap en de rasp van de limoen in een kom en blend met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot een gladde mayonaise.
❷ Bereid ondertussen de Zoete Aardappel Friet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C (hussel halverwege door elkaar), 3 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de zoete aardappelfriet 2 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❸ Verdeel de Zoete Aardappel Friet over een groot bord of vier kleinere borden en verdeel hier vervolgens de rode ui, jalapeño, avocado, zwarte bonen, cherrytomaatjes en mais over.
❹ Garneer met de limoen-koriandermayonaise en de overgebleven verse koriander. Serveer direct.

Ingrediënten
voor 4 personen
1 limoen, sap en rasp
1 verpakking (500 g)
Zoete Aardappel Friet
1 rode ui, in dunne ringen
1 jalapeño, in dunne plakjes
1 avocado, in blokjes
400 g zwarte bonen
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
150 g mais
15 g verse koriander, grofgesneden
7 el mayonaise

Een verrassende twist op de klassieke nachoschotel! Een goedgevuld bord met krokante Zoete Aardappel Friet, kidneybonen, mais, cherrytomaatjes en jalapeño voor wat pit. Serveer met een heerlijk frisse limoen-koriandermayonaise!

VEGA

Zoete aardappelfriet
met nachotoppings

Bereidingswijze
❶ Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur. Fruit de ui totdat deze glazig begint te worden, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de aardappels en wortels toe en roerbak 3 minuten mee.
❷ Voeg vervolgens de gember, garam masala kruiden, currypoeder en kurkuma toe aan de pan en roerbak nog 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en tomaten toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen op middelhoge temperatuur.
❸ Voeg de paprika toe aan de pan en laat dit nog 5 minuten pruttelen op lage temperatuur.
❹ Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
❺ Bereid de Broccoli Cheese Nuggets in 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 7 minuten in de Airfryer op 180 °C of bak de nuggets 2-3 minuten in de frituur op 175 °C goudbruin.
❻ Verdeel de rijst met de curry en de Broccoli Cheese Nuggets over de borden en garneer met verse koriander.

Ingrediënten
voor 4 personen
12 Broccoli Cheese Nuggets
500 g aardappel, geschild
en in stukjes
500 g wortel, geschild
en in plakjes
400 ml kokosmelk
300 g rijst
3 tomaten, in grove stukken
1 rode paprika,
in grove blokjes
1 witte ui, in halve ringen
3 cm gember, geschild
en geraspt
15 g verse koriander
2 tl garam masala
2 tl currypoeder
1 tl kurkuma
zonnebloemolie

Deze romige gele curry is een kleurrijk en smaakvol vegetarisch gerecht. Aardappel, wortel, tomaat en paprika in een romige curry van kokosmelk en kruiden. Dankzij de Broccoli Cheese Nuggets is het een heerlijke vega variant op de klassieke kip katsu curry.

VEGA

Katsu curry met
broccoli-kaasnuggets

Bereidingswijze
Paprika-fetadip: Doe de uitgelekte geroosterde paprika’s met de feta en het paprikapoeder in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Zure room kruidendip: Doe de zure room met de gedroogde peterselie, gedroogde dille, het citroensap en de extra vierge olijfolie in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doperwten-muntdip: Doe de doperwten met de munt, het sap en de rasp van een citroen en de extra vierge olijfolie in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Blauwe kaasdip: Doe de blauwe kaas met de zure room, het knoflookpoeder en de peterselie in een keukenmachine en blend tot een gladde dipsaus.
Yoghurt-munt-koriander dip: Doe de Griekse yoghurt met de fijngesneden munt, fijngesneden koriander, extra vierge olijfolie en het limoensap in een kommetje. Roer goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❻ Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking en snijd ze in punten.
❼ Bereid ondertussen de Chili Cheese Nuggets, Natural Battered Onion Rings en Broccoli Cheese Nuggets volgens de instructies op de verpakking in de oven, Airfryer of frituur.
❽ Serveer de snacks, rauwkost en pitabroodjes met de dipsausjes op een mooie schaal en serveer direct.

Ingrediënten
Paprika-fetadip met Chili Cheese Nuggets
12 Chili Cheese Nuggets
310 g (180 g uitgelekt) geroosterde paprika
150 g feta
1 tl paprikapoeder
zout en peper

Zure room kruidendip 
met Natural Battered 
Onion Rings
12 Natural Battered
Onion Rings
125 g zure room
5 g gedroogde dille
5 g gedroogde peterselie
1 citroen, het sap
2 tl extra vierge olijfolie
zout en peper

Doperwten-muntdip met Broccoli Cheese Nuggets
12 Broccoli Cheese Nuggets
150 g doperwten
15 g munt
1 citroen, sap en rasp
1 el extra vierge olijfolie
zout en peper

Blauwe kaasdip
met rauwkost

2 pitabroodjes
1 gele paprika, in reepjes
300 g wortel
½ komkommer, in repen
250 g cherrytomaatjes
200 g radijs

Voor de blauwe kaasdip
125 g zure room
85 g blauwe kaas
1 tl gedroogde peterselie
½ tl knoflookpoeder

Yoghurt-koriander-munt dip
100 g Griekse yoghurt
5 g munt, fijngesneden
5 g koriander, fijngesneden
2 tl extra vierge olijfolie
1 tl limoensap
zout en peper

Deze goedgevulde borrelplank is perfect voor een zonnige borrel op het terras! Met 5 verschillende dips, rauwkost en Chili Cheese Nuggets, Natural Battered Onion Rings en Broccoli Cheese Nuggets zullen uw gasten optimaal genieten van een welverdiende weekendborrel. Natuurlijk ook geschikt voor take away!

VEGA

Zomerse borrelplank
met dipsauzen en snacks