fingerfood

TALKING

Streetfood en kleine gerechten zijn erg geschikt voor take away, wat in deze tijden ideaal is. Door de tijdelijke sluiting van de horeca is take away enorm gegroeid, en dat biedt kansen voor kleine gerechten op de menukaart. Onze groentesnacks sluiten hier perfect bij aan! Een portie uienringen met een lekker sausje erbij is bijvoorbeeld een ideaal take away gerechtje. Of kies bijvoorbeeld voor een burrito met Natural Onion Rings en een frisse dip!

Take away

Streetfood

Op de menukaart

Ook voor u kunnen kleinere gerechtjes voordelen hebben. Deze gerechten stimuleren gasten namelijk om nieuwe gerechten en smaken te proberen die ze anders niet zo snel zouden kiezen. Ook is de kans dat gasten wat op hun bord laten liggen bij kleine porties kleiner, wat de kans op voedselverspilling verkleint. We hopen dat de serveertips op pagina 4 u inspiratie bieden om met fingerfood aan de slag te gaan!

Ons eetpatroon

De trend die aansluit bij de overgang naar kleinere porties is streetfood.2 Ook deze wereldkeuken groeit in populariteit, mede dankzij globalisering. Mensen willen graag eten van over de hele wereld proberen en daar is streetfood ideaal voor. Culturele diversiteit staat hierbij namelijk centraal. Het zijn kleine gerechtjes die snel klaar worden gemaakt op straat, in foodtrucks of in marktkramen. Streetfood onderscheidt zich van fastfood doordat het vaak gemaakt wordt van lokale en unieke ingrediënten, waardoor het gezonder is dan ander fastfood.

Onze volle agenda’s en flexibele werktijden en plekken hebben ons eetpatroon doen veranderen. We komen niet meer op vaste tijden bijeen voor een maaltijd, maar nemen gedurende de dag kleine porties en snacks wanneer het ons uitkomt.1 We laten onze dag dus niet meer structureren door ons eten. Bij het kiezen van deze kleine porties en snacks staat gezondheid vaak voorop; ze moeten ons immers genoeg energie geven om de drukke dag door te komen. Fastfood voldoet daarmee niet meer aan de eisen.


Let’s talk fingerfood! Kleine gerechtjes komen steeds meer op, zowel uit als thuis. De trend die de laatste jaren te zien is, is de overgang van drie maaltijden naar meerdere kleine eetmomenten op een dag. Door onze drukke levens vallen de vaste eetmomenten op de dag weg en maken ze plaats voor kleinere maaltijden verspreid over de dag. Deze trend is ook terug te zien op de menukaart.

Streetfood en kleine gerechten zijn erg geschikt voor take away, wat in deze tijden ideaal is. Door de tijdelijke sluiting van de horeca is take away enorm gegroeid, en dat biedt kansen voor kleine gerechten op de menukaart. Onze groentesnacks sluiten hier perfect bij aan! Een portie uienringen met een lekker sausje erbij is bijvoorbeeld een ideaal take away gerechtje. Of kies bijvoorbeeld voor een burrito met Natural Onion Rings en een frisse dip!

Take away

BRONNEN

De trend die aansluit bij de overgang naar kleinere porties is streetfood.2 Ook deze wereldkeuken groeit in populariteit, mede dankzij globalisering. Mensen willen graag eten van over de hele wereld proberen en daar is streetfood ideaal voor. Culturele diversiteit staat hierbij namelijk centraal. Het zijn kleine gerechtjes die snel klaar worden gemaakt op straat, in foodtrucks of in marktkramen. Streetfood onderscheidt zich van fastfood doordat het vaak gemaakt wordt van lokale en unieke ingrediënten, waardoor het gezonder is dan ander fastfood.

Streetfood

Op de menukaart

Ook voor u kunnen kleinere gerechtjes voordelen hebben. Deze gerechten stimuleren gasten namelijk om nieuwe gerechten en smaken te proberen die ze anders niet zo snel zouden kiezen. Ook is de kans dat gasten wat op hun bord laten liggen bij kleine porties kleiner, wat de kans op voedselverspilling verkleint. We hopen dat de serveertips op pagina 4 u inspiratie bieden om met fingerfood aan de slag te gaan!

Ons eetpatroon

Onze volle agenda’s en flexibele werktijden en plekken hebben ons eetpatroon doen veranderen. We komen niet meer op vaste tijden bijeen voor een maaltijd, maar nemen gedurende de dag kleine porties en snacks wanneer het ons uitkomt.1 We laten onze dag dus niet meer structureren door ons eten. Bij het kiezen van deze kleine porties en snacks staat gezondheid vaak voorop; ze moeten ons immers genoeg energie geven om de drukke dag door te komen. Fastfood voldoet daarmee niet meer aan de eisen.


Let’s talk fingerfood! Kleine gerechtjes komen steeds meer op, zowel uit als thuis. De trend die de laatste jaren te zien is, is de overgang van drie maaltijden naar meerdere kleine eetmomenten op een dag. Door onze drukke levens vallen de vaste eetmomenten op de dag weg en maken ze plaats voor kleinere maaltijden verspreid over de dag. Deze trend is ook terug te zien op de menukaart.

fingerfood

TALKING